Βιογραφικό Σημείωμα

Διαιτολόγος Κέρκυρα

Απόστολος Καρούμπης  Κλινικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Κέρκυρα

O Καρούμπης Απόστολος σπούδασε διατροφή (BSc Honours in Nutrition and Food Science) στο πανεπιστήμιο OXRORD BROOKES UNIVERSITY της Οξφόρδης. Στην συνέχεια, απέκτησε ειδίκευση στην αθλητική διατροφή με μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Exercise and Nutrition Science από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (THE UNIVERSITY OF LIVERPOOL).

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο ερευνητικό κέντρο Μονάδας Διατροφής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Συνεργαζόμενο Κέντρο Διατροφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, WHO). Ως αντικείμενο έρευνας είχε την καταγραφή του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής, την ανάλυση και ανάδειξη της διατροφικής αξίας των ελληνικών παραδοσιακών τροφίμων.

Στη συνέχεια, απέκτησε ισοτιμία τίτλου σπουδών (Π.Ε.) του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο αυτό, διατέλεσε με επιτυχία ως κλινικός διαιτολόγος σε νοσοκομεία της Αθήνας, όπως το Τμήμα Παιδικής Παχυσαρκίας του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ“, το μαιευτήριο “ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ“, το Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ” κ.α.

Στην Αθήνα συνεργάστηκε με ιδιωτικές κλινικές, γυμναστήρια, γυμναστικούς συλλόγους, αθλητικά και ποδοσφαιρικά σωματεία, ινστιτούτα υγείας.

Από το 2009 εργάζεται ως Διαιτολόγος στο ιδιωτικό του γραφείο στην Κέρκυρα. Η γνώση και η εμπειρία του ως διαιτολόγος στηρίζεται σε μακροχρόνια διατριβή του με το αντικείμενο της διατροφής και της κλινικής διατροφικής θεραπείας. Ως διαιτολόγος εξακολουθεί και συνεργάζεται με πανεπιστήμια, οργανισμούς διατροφής, ομάδες αθλητών, ακαδημίες ποδοσφαίρου, ινστιτούτα αισθητικής/αδυνατίσματος/διατροφής και γυμναστήρια.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρεία Παχυσαρκίας.

Από το 2010 είναι επιστημονικός σύμβουλος της ακαδημίας ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ σε θέματα παιδικής και αθλητικής διατροφής.

Την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 συνεργάστηκε με την ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ ως οργανωτικός υπεύθυνος Διατροφής της ομάδας.

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Διατροφής (www.evdomades-diatrofis.gr) που διοργανώνει κάθε δύο χρόνια ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, με τη συνεργασία του Δήμου Κερκυραίων, την Επιστημονική Ημερίδα Διατροφής στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας με θέμα ‘Εγκυμοσύνη: Τρείς μήνες πρίν, τρία χρόνια μετά’.

Ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής και των τροφίμων. Ενδεικτικά συνέδρια που έχει παρακολουθήσει είναι:

 • 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας, ΑΘΗΝΑ 2012
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ.
 • 7η Επιστημονική Διημερίδα Παχυσαρκίας, ΑΘΗΝΑ 2011
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
 • 10ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας Κέρκυρας , ΚΕΡΚΥΡΑ 2010.
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 • Η διαχείριση του διαβητικού ατόμου: Πρακτικές συστάσεις θεραπευτικής αντιμετώπισης και παρακολούθησης, ΑΘΗΝΑ 2010
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
 • 35ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο “Διατροφή και Υποστήριξη Θρέψης Χρονίως Πασχόντων”, ΑΘΗΝΑ 2009
  ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ.
 • 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο, ΑΘΗΝΑ 2008.
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΟΣΩΝ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΕΨΗ
 • 5ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας Κέρκυρας “Μεταβολικό Σύνδρομο και Άσκηση” , ΚΕΡΚΥΡΑ 2005
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.