ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η διατροφική υποστήριξη των αθλητών πρέπει κυρίως να στοχεύει στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε θερμίδες και στην ενυδάτωση. Όλοι οι αθλητές, μικροί και μεγάλοι, που προπονούνται σχεδόν καθημερινά πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι σχετικά με τις αρχές της αθλητικής διατροφής και να ακολουθούν μια διατροφή με κανόνες και λογική.

Οι διατροφικές απαιτήσεις του κάθε αθλητή διαφοροποιούνται κυρίως με βάση το είδος της άσκησης που κάνει (αεροβική, δύναμης, αντοχής ή συνδυασμός), την ηλικία, την εποχή (προετοιμασία / αγώνες / διακοπές), τις συνήθειές του κ.α.

Τα διατροφικά προγράμματα που προσφέρουμε στοχεύουν στην διατροφική εκπαίδευση και καθοδήγηση του αθλητή κατά την διάρκεια των προ-αγωνιστικών, αγωνιστικών και μετα-αγωνιστικών περιόδων όπως ορίζονται από τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες και επίσημες ανακοινώσεις του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής και του IOC (International Olympic Committee).

Παρέχουμε υπηρεσίες διατροφικής συμβουλευτικής, σωματομετρικές μετρήσεις και οργανώνουμε ομιλίες διατροφής σε ομάδες, γυμναστήρια και ακαδημίες.