ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ & ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Ενήλικες

Βασικός μας στόχος: η ασφαλής και χρόνια απαλλαγή από τα περιττά κιλά.

Για να πετύχουμε τους στόχους μας κάνουμε χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων για την ασφαλή και χρόνια απώλεια βάρους. Προτείνουμε  διατροφικές λύσεις  που ξέρουμε ότι θα βοηθήσουν τον οργανισμό να λειτουργήσει ξανά στην δυναμική που έχει από την φύση του, σύμφωνα με την ηλικία, το σωματικό βάρος και τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργανισμού. Έτσι, διαμορφώνουμε μια νέα διατροφική πραγματικότητα που ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Παιδιά – Έφηβοι

Η παιδική και εφηβική ηλικία αποτελεί την βάση για την διαμόρφωση της συμπεριφοράς στην ενήλικη ζωή. Η διατροφική συμπεριφορά δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ρύθμιση του βάρους στην παιδική ηλικία είναι μια ιδιαίτερη και πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και ειδική συμπεριφορά από από πτυχιούχο Διαιτολόγο-Διατροφολόγο που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την δύσκολη αυτή αποστολή.

Η επιβολή στερητικών προγραμμάτων διατροφής με μοναδικό στόχο την απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά το παιδί τόσο ψυχολογικά (τύψεις λόγο μη απώλειας βάρους, επαναπρόσληψη βάρους) όσο και σωματικά (ανεπαρκής σωματική ανάπτυξη, διαταραχές εμμήνου ρύσεως, μείωση του μεταβολισμού, ανεπάρκειες σε διατροφικά συστατικά). Για τον λόγο αυτό, η ρύθμιση του βάρους στα παιδιά και στους εφήβους πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, να βασίζεται σε ήπιες μεθόδους διαχείρισης βάρους με στόχο την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς και την πρόσληψη ισορροπημένης διατροφής ώστε να καλύπτονται οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες τους ανάλογα με την ηλικία και την καθημερινή φυσική δραστηριότητα.

Η συνεργασία με τους γονείς είναι πάντα απαραίτητη ώστε να διαμορφωθεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής το οποίο να πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις. Έτσι η μείωση του βάρους επιτυγχάνεται χωρίς στερήσεις, με σταθερό ρυθμό, αποκτώντας την κατάλληλη διατροφική συμπεριφορά για μια υγιή ενήλικη ζωή με αυτοπεποίθηση.