🇬🇧 DIET PRESCRIPTION IN ENGLISH AVAILABLE

Καρούμπης Απόστολος

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ |  Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

10 Λόγοι που θα ωφεληθείτε αν επισκεφθείτε τον διαιτολόγο

1. Πάσχετε από Σακχαρώδη Διαβήτη, είστε καρδιακός, έχετε αυξημένη πίεση;
O διαιτολόγος θα σε εκπαιδεύσει να επιλέγεις νέες τροφές από μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων ώστε να μην κάνεις μεγάλες υποχωρήσεις τόσο στην γεύση όσο και στην θρέψη του οργανισμού σου.

2. Χρειάζεται να χάσετε ή να πάρετε βάρος;
Ο διαιτολόγος μπορεί να σας προτείνει ένα διατροφικό πλάνο με περισσότερες θερμίδες από τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να πάρετε βάρος με υγιεινό τρόπο ή ένα διατροφικό πλάνο με λιγότερες θερμίδες και περισσότερη φυσική δραστηριότητα ώστε να χάνετε βάρος χωρίς να στερείστε ΚΑΝΕΝΑ από τα αγαπημένα σας φαγητά.

3. Θέλετε να βελτιώσετε τους χρόνους και την απόδοση στα σπορ που αθλείστε;
Ο διαιτολόγος θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις μεγάλες διατροφικές ανάγκες που προκύπτουν από το άθλημα που κάνετε, να έχετε καλύτερους χρόνους και να πετύχετε τους στόχους σας είτε τρέχετε μαραθώνιο είτε αθλείστε ερασιτεχνικά σε μια ομάδα ποδοσφαίρου.

4. Σχεδιάζετε ή έχει ξεκινήσει ήδη η εγκυμοσύνη;
Ο διαιτολόγος θα συντάξει ένα διατροφικό πλάνο ειδικά για εσάς ώστε να σιγουρέψει ότι προσλαμβάνεται όλα τα απαραίτητα διατροφικά συστατικά όπως το φολικό οξύ. Τα χαμηλά επίπεδα φολικού οξέως, ειδικά τους πρώτους 3 μήνες, αποτελούν παράγοντα κινδύνου βλαβών του νευρικού σωλήνα και του νωτιαίου μυελού στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

5. Χρειάζεστε καθοδήγηση κατά την διάρκεια του θηλασμού;
Ο διαιτολόγος θα σας καθοδηγήσει ώστε να παίρνετε καθημερινά όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα τόσο για εσάς όσο και το μωρό σας όπως σίδηρο, Bιταμίνη D, φθόριο, Βιταμίνες της ομάδας Β.

6. Σας ανησυχεί η διατροφική κατάσταση του ηλικιωμένου γονέα;
Ο διαιτολόγος μπορεί να σας εξηγήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ τροφίμων και φαρμάκων, την σωστή ενυδάτωση, να σας προτείνει ειδικές δίαιτες για την υπέρταση, την ασιτία και το χαμηλό βάρος.

7. Σας ανησυχούν οι απόψεις του έφηβου παιδιού σας σχετικά με το σώμα του, το φαγητό και τις τροφές;
Ο διαιτολόγος μπορεί να αξιολογήσει την συμπεριφορά του παιδιού και να σας συμβουλέψει αν το παιδί διατρέχει κίνδυνο ανορεξίας, βουλιμίας ή άλλων διατροφικών διαταραχών.

8. Σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση του βάρους με γαστρικό bypass ή άλλη βαριατρική επέμβαση;
Ο διαιτολόγος μαζί με τον υπεύθυνο γιατρό θα συντάξουν το κατάλληλο διαιτολόγιο τόσο για την προετοιμασία για το χειρουργείο όσο και το μετεγχειρητικό στάδιο με τις κατάλληλες ποσότητες για τις νέες διατροφικές σας ανάγκες.

9. Έχετε γαστρεντερικά προβλήματα;
Ο διαιτολόγος θα σας βοηθήσει με ένα άκρος εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής ώστε να μην ξεσπούν συχνά τα συμπτώματα λόγο των τηγανιτών τροφών, της καφεΐνης και των αναψυκτικών.

10. Θέλετε απλά να τρέφεστε πιο υγιεινά;
Ο διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίζετε το ποιοτικό τρόφιμο από το διατροφικό σκουπίδι. θα σας εκπαιδεύσει να διαβάζετε σωστά τις διατροφικές οδηγίες στις ταμπέλες από τα τρόφιμα. Θα σας εκπαιδεύσει να ψωνίζετε και να μαγειρεύετε πιο φτηνά και πιο υγιεινά. Θα σας μάθει πώς να συμπεριφέρεστε στους χώρους δουλειάς σχετικά με τους πειρασμούς και πώς να τρώτε στις εξόδους και στις διακοπές χωρίς τις ενοχές ότι καταστρέφετε το διατροφικό σας πλάνο.

Πηγή: American Dietetic Association

Καρούμπης Απόστολος (MSc, BSc Hons) Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Ευγενίου Βουλγάρεως 61

Τηλ: 2661021562

Σχετικά Άρθρα

Είσαι αθλητής και καταπολεμάς την κόπωση με πολυβιταμίνες; Λάθος!

Η βασική αιτία κόπωσης του αθλητή είναι η μακροχρόνια ανισορροπία στην κατανάλωση υδατανθράκων, πρωτεΐνης και λιπαρών. Κάτι από αυτά ( συνήθως τα λιπαρά) καταναλώνεται σε υπερβολικό βαθμό και έχει σαν αποτέλεσμα την παραγκώνιση των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών (υδατανθράκων και πρωτεϊνών).

Περισσότερα »